1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen till små smulor i en mixer och blanda dem med smält smör.
3. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanten av en räfflad pajform med urtagbar botten.
4. Grädda kexbotten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt det svalt.
Fyllning
5. Det finns två sätt att koka upp den kondenserade mjölken.
Alternativ 1: Ta bort etiketterna på burkarna och koka den kondenserade mjölken i cirka 2,5 timmar i en kastrull med lock (det är viktigt att burkarna hela tiden är täckta med vatten). Ju längre man kokar mjölken desto fastare konsistens.
Alternativ 2: Öppen burkarna och häll mjölken till en kastrull. Koka dem tills de blir tjockare och färgerna blir i fina bruna, liksom i karameliserad färg.
6. Alternativ 1: Ta upp burkarna och låt dem svalna innan du öppnar dem.
Alternativ 2: Låt dem kokade kondenserade mjölkarna att svalna innan du häller dem på degen. (Eller) Du kan också hälla det omedelbart medan det är varmt.
7. Vispa grädden fluffigt och skiva bananerna.
8. Fyll pajskalet med dem nykokta mjölkarna och lägg på ett lager av skivad banan.
9. Skeda den vispgrädden ovanför dem skivade bananerna.
10. Strö över den rivna chokladen eller den siktad kakaon.
No comments:
Post a Comment